Αγγούρι

Δυο εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας ανέλαβαν να καλλιεργήσουν αγγουράκια και να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους.


Ο Διονύσης καλλιέργησε τα φυτά ξεκινώντας με σπόρο σε ένα πρότυπο οικιακό θερμοκήπιο.

DSCN0979

Φυτά που αναπτύχθηκαν από σπόρους σε διάστημα 2 εβδομάδων. Ο σπόρος προέρχεται από φυτώριο στην Ουαλία!

DSCN0981

Φυτά αγγουριάς από τοπικό σπόρο

DSCN0982

Ο παραγωγός..

DSCN0983

Κουκιά, περίπου ένα μήνα μετά τη φύτευση των σπόρων

DSCN0984

Ντοματιές σε τενεκέ και κομμένο βαρέλι

Μέγιστη ανάπτυξη: 60cm σε ένα μηνα
Ανάγκες σε πότισμα: κάθε δυο μέρες (προσοχή μη σας διψάσει!)
Λίπανση: κοπριά από οικιακά ζώα
Παραγωγή που πήραμε: ..περιμένουμε.. αυτή τη στιγμή έχουμε άνθος!


Ο Δημήτρης καλλιέργησε το φυτό του στο μπαλκόνι του σπιτιού του, διερευνώντας κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει για οικογενειακή καλλιέργεια μέσα στην πόλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το φυτό του αγγουριού στη γλάστρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πρώτο αγγουράκι της παραγωγής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι καρποί δε μεγάλωναν πάνω από 10 εκατοστά. Ίσως το χώμα χρειαζόταν ενίσχυση.

Μέγιστη ανάπτυξη: Περίπου 2 μέτρα, πλεγμένο στο κάγκελο του μπαλκονιού.
Ανάγκες σε πότισμα: Κάθε δεύτερη μέρα, ή κάθε τρεις όταν το χώμα ήταν υγρό.
Λίπανση: καμία, απλά χρησιμοποιήσαμε χώμα για γλάστες του εμπορίου.
Παραγωγή που πήραμε: 4 μέχρι τώρα, αλλά ακόμη μαζεύουμε!