Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι ένα σχετικά δύσκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Η μοναδική γεύση που έχει το κουνουπίδι, ειδικά όταν είναι ωμό, το καθιστά ένα σημαντικό λαχανικό για το πιάτο μας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι λευκές ποικιλίες έχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά από ότι οι ποικιλίες κουνουπιδιών με σκούρο χρώμα.
Άλλα Ονόματα

Εποχή Σποράς Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος
Εποχή Μεταφύτευσης Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος

Συμβουλές
Φυτεύοντας σπόρους κουνουπιδιού

Μπορείτε να ξεκινήσετε σπέρνοντας σπόρους κουνουπιδιού σε κλειστό χώρο, 4 με 6 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα της άνοιξης. Η θερμοκρασία βλάστησης των σπόρων κουνουπιδιού είναι μεταξύ 7 και 29 βαθμούς Κελσίου. Μπορούν όμως να βλαστήσουν ακόμη και με θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου.

Τοποθετήστε τους σπόρους σε βάθος περίπου μισού εκατοστού.

Οι σπόροι βλασταίνουν συνήθως μετά από 4 με 7 ημέρες.
Μεταφύτευση σπορόφυτων κουνουπιδιού

Η μεταφύτευση των σπορόφυτων κουνουπιδιού μπορεί να γίνει όταν η εξωτερική θερμοκρασία δεν είναι μικρότερη από 10 βαθμούς Κελσίου.

Το σπορόφυτο κουνουπιδιού είναι έτοιμο για μεταφύτευση όταν αποκτήσει 4 με 8 πραγματικά φύλλα. Αυτό συνήθως συμβαίνει 5 με 9 εβδομάδες μετά τη σπορά.

Θα πρέπει να φυτεύσετε το σπορόφυτο βαθύτερα από ότι είχατε φυτεύσει το σπόρο. Χώστε το στο χώμα μέχρι το πρώτο υγιές μεγάλο φύλλο.
Απευθείας σπορά σπόρων κουνουπιδιού

Φυσικά, μπορείτε να φυτεύσετε τους σπόρους κουνουπιδιού απευθείας στον κήπο ή το χωράφι. Σε κάθε σημείο και σε βάθος περίπου μισού εκατοστού, τοποθετήστε 3 με 4 σπόρους.

Τα κουνουπίδια χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν. Φροντίστε οι αποστάσεις ανάμεσα στα φυτά θα πρέπει να είναι μεταξύ 45 και 60 εκατοστά. Λάβετε υπόψη σας, ότι όσο πιο μεγάλη είναι η απόσταση, τόσο πιο ισχυρά θα είναι τα φυτά και θα παράγουν μεγαλύτερο καρπό.

Μετά από μερικές εβδομάδες, αφαιρέστε τα πιο αδύναμα φυτά και διατηρήστε το πιο ισχυρό.
Πληροφορίες για το ΈδαφοςIcon Πληροφορίες για το Έδαφος
Τι έδαφος προτιμούν τα κουνουπίδια;

Τα κουνουπίδια προτιμούν γόνιμα και καλά λιπασμένο χώμα που είναι καλά αποστραγγιζόμενο. Το ιδανικό pH είναι μεταξύ 6,0 και 7,5.

Τα κουνουπίδια θέλουν συνεχές, σταθερό και αρκετό πότισμα. Προτιμήστε το πότισμα σταγόνας ώστε να μη βρέχονται τα φύλλα.

Φροντίστε να κάνετε περιστροφή των καλλιεργειών σας. Μη φυτεύσετε τα κουνουπίδια στο ίδιο μέρος που τα φυτεύσατε μέχρι και 3 χρόνια πριν. Επιλέξτε άλλο σημείο του κύπου.
Λίπανση κουνουπιδιών

Αποφύγετε λίπασμα πλούσιο σε άζωτο. Το πολύ άζωτο, μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμους μίσχους.